Magazinul Kidetto

Totalul afișărilor de pagină

luni, 4 februarie 2013

Scaunul de masina - necesitatea lui



Scaunul de masina si necesitatea lui
Accidentele rutiere se situeaza inaintea bolilor ca fiind cele mai frecvente cauze de vatamare sau deces la copiii sub patru ani. Acest pericol poate fi inlaturat,daca folositi un scaun de masina special pentru copii.
In genereal, orice copil care are mai putin de 9 kg sau este mai mic de un an ar trebui sa calatoreasca intr-un scaun de masina indreptat cu spatele catre sensul de mers. Nou-nascutii nu ar trebui tinuti in fata unui air-bag active. Un astfel de dispozitiv ii poate rani puternic sau chiar omori. Nu folositi nicodata un scaun care a fost implicat intr-un accident auto.
 Daca este posibil, procurati-va un scaun nou. De-a lungul timpului plasticul isi pierde rezistenta, astfel un scaun care a fost folosit in familia dvs sau a unui prieten timp de mai multi ani, poate sa numai asigure o protectie adecvata pentru cel mic.
De preferat sa alegeti un scaun care asigura protectie cu ajutorul unui ham si nu bare de protectie;aceasta poate rani copilul,in caz de accident.
Cautati un scaun cu montare simpla, sistem de ajustare a centurii, aparatori pentru cap, posibilitate de spalare a husei.

Pe vreme figuroasa,infasurati paturi in jurul copilului, dup ace prindeti si fixate centura de siguranta. Nu puneti paturi dedesubtul copilului.Nu atasati nimic la scaunul copilului. Orice obiect atasat ar putea fi o sursa de pericol in caz de accident.
-Nu folositi scaunul auto intr-o barca-acesta nu pluteste.
Nu lasati copilul nesupravegheat in masina, nici macar un minut

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu