Magazinul Kidetto

Totalul afișărilor de pagină

duminică, 3 februarie 2013

Incaltamintea pentru copii-recomandari



2. Incaltamintea

Dupa ce micutul poate sta in picioare,este foarte bine daca il lasati in picioarele goale sau sosete antiderapante cat mai mult timp,atunci cand conditiile sunt potrivite si nu este prea rece…Arcadele plantare sunt relative plate la inceput,si le va dezvolta treptat prin statul in picioare si mers.
Mersul pe un teren neregulat, nisip,sau chiar iarba ,ajuta la folosirea muschilor picioarelor.
Pantofii cu talpa moale, sau cat mai putin rigida sunt cei mai potriviti la inceput, deoarece permit picioarelor sa se miste, talpa poate rula mai bine. Un alt lucru important este ca incaltamintea sa fie suficient de mare incat degetele sa nu stea inndoite ,insa nu atat de mare incat sa ii iasa din picior.;piciorul sa nu transpire.
Este recomandat sa verificati pantofiorii o data la cateva saptamani, pentru a va asigura ca sunt inca buni pentru piciorulul celui mic. Acest lucru se verifica atunci cand copilul sta in picioare si piciorul se simte confortabil.
Gleznele nu necesita sprijin suplimentar,nu cautati incaltaminte “sa tina glezna”- este doar un mit fals.
Este indicat ,daca bugetul va permite, sa incaltati pe cel mic cu pantofi din piele, care lasa pielea piciorului sa respire;de asemenea este bine ca in primii ani sa folosti pantofi inchisi in partea din fata(chiar si vara)pentru a evita ca micutul sa se impiedice si sa cada (exista si sandale inchise in partea din fata)

http://www.kidetto.ro/index.php?route=information/news&news_id=5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu