Magazinul Kidetto

Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 2 februarie 2013

Dezvoltarea copiilor

 Nu exista nimic mai fascinant pe lume decat a urmari cum creste si se dezvolta un copil!
 Exista un singur truc real pentru a creste un copil sanatos din punct de vedere mintal: o relatie bazata pe dragoste, ingrijire si respect reciproc intre acesta si parintii sai.
Opriti-va un moment si ganditi-va la ce inseamna sa fiti iubitor,sa il ingrijiti si sa ii oferiti respect.
A fi iubitor inseamna mai presus decat orice a va accepta copilul ca fiind un individ care este minunat insa nu perfect.Fiecare copil are puncte tari si slabiciuni, talente si dezavantaje. Unii copii sunt in mod natural tacuti si sa le place sa fie magaiati. Altii sunt zgomotosi si aventurosi.
O alta parte a iubirii este sa descoperiti modalitati de a va impartasi fericirea.Aceasta inseamna sa va jucati de-a gadilatul,sa va uitati impreuna pe o  carte cu poze, sa faceti o plimbare in parc sau pur si simplu sa discutati despre diferite lucruri.
Bineinteles copii au si alte nevoi. Nevoile sunt in continua schimbare. Un nou nascut are nevoie de orice hranire, schimbarea hainelor,spalare,tinut in brate si are nevoie sa ii vorbiti.Pe masura ce abilitatile li se dezvolta, acestia au nevoie de ocazii din ce in ce mai frecvente de a face lucrurile singuri. Ei au nevoie de provocari, care sa fie suficient de dificile pentru a le dezvolta capacitatile, insa sa nu fie asa de grele incat acestia sa fie coplesiti..
 Copiii nu pot invata sa se hraneasca daca nu li se permite la inceput sa faca mizerie..
Copiii vor ca ceea ce isi doresc sa primeasca imediat. Ei trebuie sa invete diferenta dintre a vrea si a avea nevoie. Copiii bine educati stiu ca vor primi intotdeauna lucrurile de care au nevoie,insa nu vor primimereu ceea ce isi doresc.Cand vine vorba despre cresterea copiilor,dragostea nu este suficienta. Copiii au nevoie atat de dragoste cat si de limite   ( dr. Benjamin Spock-Ingrijirea sugarului si a copilului )

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu