Magazinul Kidetto

Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Securitatea imbracamintei pentru copii
 In cazul părinţiilor, aceştia pot urmări, de asemenea, aceste recomandări de bază:
1.    Hainele pentru copii de până la 7 ani (înălţime 1.34 m), nu ar trebui să aibă cordoane sau şnururi în zona gâtului.
2.    Hainele pentru 7-14 ani nu ar trebui să aibă în zona capului sau a gâtului cordon, şnur mai lat de 75 mm (7,5 cm) cu capetele libere.
     Hainele pentru copii nu ar trebui să aibă cordoane sau şnururi cu capetele libere mai lungi de 140 mm (14 cm), în zona  taliei.
3.    Hainele pentru copii nu ar trebui sa aibă, ca şi sistem de prindere în jurul gâtului, şnur, cordon.
4.    Hainele pentru copii care sunt croite să se lege în partea din faţă, nu ar trebui să aibă partea de şnur care se leagă mai lungă de 360mm (36 cm).
5.    Şiretul de la pantofi, după ce a fost legat trebuie sa fie în totalitate în interiorul pantalonului. Cordonul de la haina copilului, după ce a fost legat nu trebuie să atârne.
6.    Dacă aveţi deja cumpărate articole de îmbrăcăminte pentru copii care nu îndeplinesc cerinţele de mai sus puteţi să le faceţi dumneavoastră sigure prin eliminarea cordonului sau a şnurului sau prin scurtarea acestora, după caz.
7.    Dacă aţi cumpărat o haină care nu respectă aceste reguli de bază, aveţi posibilitatea să sesizaţi la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.
8.    Articolele de îmbrăcăminte confecţionate acasă, de asemenea, trebui să îndeplinească cerinţele de mai sus.
Statele membre continuă să monitorizeze articolelor de îmbrăcăminte destinate copiilor. Cooperarea cu operatorii economici va duce la creşterea gradului de conştientizare asupra siguranţei pe care articolele introduse pe piaţă trebuie s-o aibă. Anumite cerinţe prezente în standardul european trebuie clarificate pentru a putea fi mai uşor de aplicat, atât de autorităţi cât şi de operatori

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu