Magazinul Kidetto

Totalul afișărilor de pagină

marți, 5 februarie 2013

Imbracamintea copii-recomandari

Imbracamintea trebuie adaptata mobilitatii mari a copiilor si anotimpului, ferind corpul de racire,umezeala sau radiatii solare.Este importanta permeabilitatea hainelor pentru aer si lumina.Hainele din in si fibre sintetice favorizeaza transpiratia.
Pentru copii,cele mai potrivite haine sunt cele din bumbac sau lana(iarna).Iarna se pot adauga si cele din fibra sintetica la exterior.Sunt recomandate hainute moi,care se spala si se calca usor. Trebuie sa dea lejeritate micutului,pentru cei mici este important sa aiba capse pentru o imbracare cat mai usoara.
De evitat contactul direct al corpului micutului cu fibrele sintetice.Iarna pulover din lana,geaca(din fibre sintetice),captusita cu blanita,paltonasul din stofa,nu uitam de caciula si manusi,deoarece corpul pierde o mare cantitate de cqldura la cap si maini

luni, 4 februarie 2013

Scaunul de masina - necesitatea lui



Scaunul de masina si necesitatea lui
Accidentele rutiere se situeaza inaintea bolilor ca fiind cele mai frecvente cauze de vatamare sau deces la copiii sub patru ani. Acest pericol poate fi inlaturat,daca folositi un scaun de masina special pentru copii.
In genereal, orice copil care are mai putin de 9 kg sau este mai mic de un an ar trebui sa calatoreasca intr-un scaun de masina indreptat cu spatele catre sensul de mers. Nou-nascutii nu ar trebui tinuti in fata unui air-bag active. Un astfel de dispozitiv ii poate rani puternic sau chiar omori. Nu folositi nicodata un scaun care a fost implicat intr-un accident auto.
 Daca este posibil, procurati-va un scaun nou. De-a lungul timpului plasticul isi pierde rezistenta, astfel un scaun care a fost folosit in familia dvs sau a unui prieten timp de mai multi ani, poate sa numai asigure o protectie adecvata pentru cel mic.
De preferat sa alegeti un scaun care asigura protectie cu ajutorul unui ham si nu bare de protectie;aceasta poate rani copilul,in caz de accident.
Cautati un scaun cu montare simpla, sistem de ajustare a centurii, aparatori pentru cap, posibilitate de spalare a husei.

Pe vreme figuroasa,infasurati paturi in jurul copilului, dup ace prindeti si fixate centura de siguranta. Nu puneti paturi dedesubtul copilului.Nu atasati nimic la scaunul copilului. Orice obiect atasat ar putea fi o sursa de pericol in caz de accident.
-Nu folositi scaunul auto intr-o barca-acesta nu pluteste.
Nu lasati copilul nesupravegheat in masina, nici macar un minut

Jucariile si dezvoltarea micutului



Jucariile

Jucariile pe care le alegi pentru micutul tau,ii influenteaza dezvoltarea.Primii ani din viata lui sunt definitorii, pentru viitorul celui mic. Acum asimileaza cel mai mult,de aceea jucariile ii vor ajuta in cunoastere.
Alegerea jucariilor potrivite,sa corespunda varstei,ii va usura invatarea. Bebelusii trebuie stimulati astfel incat sa invete cat mai mult
Pentru cel mic, totul este o joaca! In primul an din viata, copilul se joaca cu orice crede ca este o jucarie, pentru a invata despre lumea care il incojoara. De aceea, trebuie sa ii oferim jucariile potrivite, pentru siguranta copilului si pentru a-l stimula , pentru a progresa cat mai repede.  
Trebuie sa oferiti celui mic noi provocari prin jucarii care sa nu fie prea complicate sau carora sa nu le faca fata, dar nici prea simple si limitate.Cautati jucarii care sa nu aiba varfuri ascutite.Asigurati-va ca nu pot fi rupte in bucati si mestecate.
Jucariile pe care le alegeti trebuie sa reziste oricarui tratament dur din partea copilului.
O jucarie buna va fi un stimulant pentru mai multe simturi. De asemenea va putea fi folosita in mai multe feluri, la varste de dezvoltare diferite.
Cand este bebelus ,va fi atras de de sunetele scoase, de fosnet,apoi va invata culorile, formele,iar mai taziu va juca diverse roluri,povestind

Carti-inca de la nastere
La inceput, copilul probabil ca nu va fi prea interesat de carti,dar ele pot juca un rol esential in dezvoltarea limbajului. Cititi-i cat de des puteti! Alegeti carti cu imagini viu colorate, cu povesti scurte.Numiti si descrieti obiectele in timp ce i le aratati pe pagina. Imitati sunete de animale, Cand va avea 9,10 luni, micutul va adora sa umble cu cartile  dand paginile inainte sau inapoi. Cartile sunt recomandate a fi cartonate.

0-3 luni –este recomandat jucarii carusell,bara de activitati,paturica,zornaitori. La varsta de 2-4 luni le place sa priveasca lucruri colorate si lucruri care se misca


3-6 luni-  Acum va incerca sa ajunga la jucaria mobile(carusell),deoarece acum invata sa isi coordoneze miscarile mainilor apucand obiecte. O jucarie mobile care face un zgomot cand o atinge, o misca sau cand loveste cu piciorul(o saltea cu activitati). O oglinda trezeste interesul micutului si il ajuta sa inteleaga ca fetele sunt parti ale oamenilor. Ii va placea sa se urmareasca
-jucarii de sortat forme,jucarii pentru dentitie,pentru carucior,
Animalele de plus - plusul, il atrage,in primul rand pentru ca este moale la pipait,poate fi apucat si introdus in gura.Nu lasati niciodata animalele din plus in patut langa bebe.
Zornaitoarele,chitaitoare, ii trezesc interesul de a cauta sursa sunetului.La inceput va misca ochii,apoi si capul.Pe masura ce creste va invata sa manevreze zornaitoarea,sa o scuture,sa o tranteasca.

6-12 luni
Cuburi mici. Cuburile sunt jucarii cu multe intrebuintari si durabile. Va ciocni cuburile intre ele, pentru a scoate zgomote, va invata diverse forme si culori.
Jucarii de sortat, forme,jucarii pentru dentitie,pentru carucior.

12 luni
Jucariile trase de sfoara ii vor da o senzatie de forta si  de bucurie.Cautati o jucarie rezistenta si stabila, faptul ca se rastoarna, ii necajeste pe micuti.

 2-5 ani- seturi de joaca, masinute, lumini
Prin joc cei mici se exprima asa cum simt ei,astfel ne va ajuta sa ii descoperim personalitatea micutului. Copii trebuie incurajati sa isi aleaga jucariile, multi dintre parinti ne grabim sa alegem noi jucariile,doar din nostalgia copilariei noastre.
Copii invata ceva nou, de fiecare data cand se joaca. Prin joc, copilul incearca sa descopere lumea,exerseaza roluri,isi comunica sentimentele.

Vitaminele-unde le gasim ,cum ne ajuta...




Vitamina
Unde o gasim
La ce ne ajuta
Vitamina A
morcovi, spanac,varza,rosii,salata verde, citrice,lapte, produse lactate, peste, ficat
Rezistenta la infectii, pentru o vedere mai buna
Vitamina B-este un complex de mai multe vitamine


B1-Tiamina,B2,B3,B4,B5
carne de pui, oua, curcan, ton, somon, vita, linte, mazare, spanac si fasole neagra, drojdia de bere
Vitaminele B lucrează deseori împreună la susținerea metabolismului, menținerea pielii sănătoase și tonusului muscular, întărirea funcționării sistemului imunitar și sistemului nervos și participarea la dezvoltarea și diviziunea celulară — incluzându-le pe cele ale globulelor roșii din sânge, care previn anemia.De asemenea, ajută la combaterea simptomelor și cauzelor stresului, depresiei și bolilor cardiovasculare
Vitamina C
fructe crude:citrice,capsuni,legume: varza,cartofi,ardei, broccoli,rosii
Ajuta la intarirea sistemului imunitar
Vitamina D
untura de peste,galbenus,unt,ficat, peste
Favorizeza absortia calciului,previne rahitismul,ajuta la buna dezvoltare a sistemului osos
Vitamina E
fructe uscate,alune,nuci,legume verzi,ficat, unt,oua, seminte de floarea soarelui, migdale, masline, spanac, cereale integrale.
Are rol antioxidant;cu ajutorul vitaminei E ai o piele frumoasa, sanatoasa

duminică, 3 februarie 2013

Balansoare si leagane pentru bebe



Leaganele si balansoarele pentru bebe.
Leaganele sunt utile dupa ce micutii au invatat sa stea in sezut.
Unele sunt cu vibratii.
Sunt modele de balansoare ce pot fi utilizate atat pentru a legana bebelsul, cat si in pozitie de scaunel.
Melodiile si vibratiile usoare vor calma si rasfata bebelusul! Mai sunt dotate si cu  o bara cu jucarii muzicale, zornaitoare
Jucariile viu colorate incurajeaza dezvoltarea simtului tactil si stimuleaza copilul la joaca.

Incaltamintea pentru copii-recomandari



2. Incaltamintea

Dupa ce micutul poate sta in picioare,este foarte bine daca il lasati in picioarele goale sau sosete antiderapante cat mai mult timp,atunci cand conditiile sunt potrivite si nu este prea rece…Arcadele plantare sunt relative plate la inceput,si le va dezvolta treptat prin statul in picioare si mers.
Mersul pe un teren neregulat, nisip,sau chiar iarba ,ajuta la folosirea muschilor picioarelor.
Pantofii cu talpa moale, sau cat mai putin rigida sunt cei mai potriviti la inceput, deoarece permit picioarelor sa se miste, talpa poate rula mai bine. Un alt lucru important este ca incaltamintea sa fie suficient de mare incat degetele sa nu stea inndoite ,insa nu atat de mare incat sa ii iasa din picior.;piciorul sa nu transpire.
Este recomandat sa verificati pantofiorii o data la cateva saptamani, pentru a va asigura ca sunt inca buni pentru piciorulul celui mic. Acest lucru se verifica atunci cand copilul sta in picioare si piciorul se simte confortabil.
Gleznele nu necesita sprijin suplimentar,nu cautati incaltaminte “sa tina glezna”- este doar un mit fals.
Este indicat ,daca bugetul va permite, sa incaltati pe cel mic cu pantofi din piele, care lasa pielea piciorului sa respire;de asemenea este bine ca in primii ani sa folosti pantofi inchisi in partea din fata(chiar si vara)pentru a evita ca micutul sa se impiedice si sa cada (exista si sandale inchise in partea din fata)

http://www.kidetto.ro/index.php?route=information/news&news_id=5

sâmbătă, 2 februarie 2013

Lucruri de care aveti nevoie pentru bebe:



Lucruri de care aveti nevoie pentru bebe:
1. Hainele:
Nu uitati faptul ca bebelusul va creste rapid in primul an de viata,astfel incat este nevoie sa ii cumparati haine lejere. Cu exceptia, a cateva hainute de nou nascut-body, o salopeta,si o pereche de pantalonasi cu piciorus, de obicei este mai bine sa incepeti a achizitiona haine pentru 3-6 luni. Salopeta poate fi purtata noaptea, cat si ziua,este comoda. Cumparati 3-4, sau mai multe, daca nu dorirti sa spalati in fiecare zi.. Exista modelul de body maieu, body cu inchidere laterala cu capse pentru a imbraca bebe foarte usor si modelul care se introduce peste cap si se inchide intre picioare cu capse.
Cel mai bun material pentru confortul celui mic este bumbacul 100%. Verificati si daca este cazul indepartati etichetele, pentru ca acestea sa nu irite gatul celui mic.
Caciulitele din bumbac pe care le folositi noaptea,sa nu fie prea largi,deoarece ele pot acoperi fata bebelusului,cand acesta se misca in timp ce doarme.
Aveti grija la nasturii liberi sau la obiecte care pot fi inghitite, precum si la snururi care  se pot infasura in jurul gatului si bratelor copilului.

Dezvoltarea copiilor

 Nu exista nimic mai fascinant pe lume decat a urmari cum creste si se dezvolta un copil!
 Exista un singur truc real pentru a creste un copil sanatos din punct de vedere mintal: o relatie bazata pe dragoste, ingrijire si respect reciproc intre acesta si parintii sai.
Opriti-va un moment si ganditi-va la ce inseamna sa fiti iubitor,sa il ingrijiti si sa ii oferiti respect.
A fi iubitor inseamna mai presus decat orice a va accepta copilul ca fiind un individ care este minunat insa nu perfect.Fiecare copil are puncte tari si slabiciuni, talente si dezavantaje. Unii copii sunt in mod natural tacuti si sa le place sa fie magaiati. Altii sunt zgomotosi si aventurosi.
O alta parte a iubirii este sa descoperiti modalitati de a va impartasi fericirea.Aceasta inseamna sa va jucati de-a gadilatul,sa va uitati impreuna pe o  carte cu poze, sa faceti o plimbare in parc sau pur si simplu sa discutati despre diferite lucruri.
Bineinteles copii au si alte nevoi. Nevoile sunt in continua schimbare. Un nou nascut are nevoie de orice hranire, schimbarea hainelor,spalare,tinut in brate si are nevoie sa ii vorbiti.Pe masura ce abilitatile li se dezvolta, acestia au nevoie de ocazii din ce in ce mai frecvente de a face lucrurile singuri. Ei au nevoie de provocari, care sa fie suficient de dificile pentru a le dezvolta capacitatile, insa sa nu fie asa de grele incat acestia sa fie coplesiti..
 Copiii nu pot invata sa se hraneasca daca nu li se permite la inceput sa faca mizerie..
Copiii vor ca ceea ce isi doresc sa primeasca imediat. Ei trebuie sa invete diferenta dintre a vrea si a avea nevoie. Copiii bine educati stiu ca vor primi intotdeauna lucrurile de care au nevoie,insa nu vor primimereu ceea ce isi doresc.Cand vine vorba despre cresterea copiilor,dragostea nu este suficienta. Copiii au nevoie atat de dragoste cat si de limite   ( dr. Benjamin Spock-Ingrijirea sugarului si a copilului )